Hur du väljer den bästa bilden för att uppnå bästa möjliga resultat på dina tryckta och broderade produkter

Att ha bra bilder är en viktig faktor när du vill trycka eller brodera motiv på kläder och andra produkter. När du väljer bilder som ska användas för tryck eller brodyr är det viktigt att tänka på att hög kvalitet på bilden ger ett bättre resultat.

För att uppnå bästa möjliga resultat bör du välja bilder med hög upplösning och som är skarpa och tydliga. En bild med låg upplösning kan ge en suddig eller oskarp tryckning eller brodering. Därför rekommenderar vi alltid att du använder en högupplöst bild som är minst 300 dpi (dots per inch).

Det är också viktigt att tänka på bildens proportioner och att den är i rätt format för den produkt som du vill trycka eller brodera. Om bilden är för liten kan det bli suddigt när det trycks eller broderas, medan en för stor bild kan bli klumpig eller förlora detaljer.

Tänk också på att färger kan se annorlunda ut på skärmen än när de trycks eller broderas. Vi rekommenderar att du använder RGB-färgläge när du arbetar med bilder på skärmen, men när du skickar in dem för tryckning eller brodering ska de vara i CMYK-färgläge för att säkerställa att färgerna blir korrekta.

Slutligen, se till att du har rättigheter att använda bilden du vill trycka eller brodera. Om du inte har rättigheterna kan det leda till juridiska problem.

Genom att tänka på dessa faktorer kan du säkerställa att dina tryckta eller broderade produkter har hög kvalitet och att bilden ser ut precis som du tänkt dig. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller behöver hjälp med att välja rätt bild för din produkt.